Днями минула друга річниця загибелі у бою красилівчанина Героя України, майора Нацгвардії спецпідрозділу «Омега» Вадима Зеленюка. Він був не лише відважним воїном, а й прекрасним спортсменом: майстром спорту зі самбо, дзюдо, з універсального бою, призером чемпіонатів Європи та чемпіонатів світу з самбо, багаторазовий переможець етапів Кубку світу, чемпіон України та багаторазовий чемпіон Кубку України. Щоби вшанувати пам’ять військовослужбовця у листопаді 2022 року Красилівській ДЮСШ було присвоєно ім’я Героя України Вадима Зеленюка.

Чим нині живе спортивна школа – дізнавалась журналістка ХМ-ІНСАЙД.

У серпні 2022 року, за допомогою двох розрахунків протитанкового ракетного комплексу  Вадим Зеленюк знищив 2 ворожі бойові машини разом з екіпажем. Коли залишки ворожої піхоти зайшли на позицію, гвардієць одним із перших висунувся на зустріч чисельним силам противника та вступив у бій. Побратими прикривали один одного, і успішно штурмували окупантів. Проте потрапили під мінометний обстріл.

Саме осколок міни згодом став смертельним для військового з Красилова.

Майор Вадим Зеленюк посмертно отримав звання Героя України. Також, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Вадима Зеленюка нагороджено медаллю «За військову службу».

Цьогоріч його родина отримала сертифікат на житло. А в рік його загибелі у Красилові, де народився Герой України Вадим Зеленюк, його ім’ям назвали дитячо-юнацьку спортивну школу.

«Наразі тут функціонує 5 відділень – вільної боротьби, волейболу, гандболу, настільного тенісу і футболу. У 26 групах займаються 450 учнів. Відбору немає і займаються всі охочі з 6 до 18 років. А щоби дітям було комфортно добиратися із будь-якого куточку громади, їх безкоштовно підвозять сюди комунальним громадським транспортом», – розповідає тренер-викладач Віктор Диса.

Каже, вихованці беруть участь в усіх змаганнях – від обласних до міжнародних. Мають і спортивні успіхи: грають в молодіжних і національних збірних, працюють тренерами.

«Наша вихованка секції настільного тенісу 11-річна Каріна Дидюк представляла Україну у складі збірної на Міжнародному чемпіонаті. Вона стала наймолодшою учасницею команди. Ще три вихованки цьогоріч захистили звання кандидатів у майстри спорту України», – розповідають у закладі.

Сергій Процюк працює в ДЮСШ тренером секції з гандболу. Каже, вихованці його секції також знайшли себе у професійному спорті:

«Двоє моїх учнів грають у юнацькій збірній, двоє – в молодіжній і один вихованець у національній збірній України».

А вихованець футбольної секції спортшколи Дмитро Стрільчук грає на позиції захисника юнацької команди мюнхенської «Баварії» і входить до юнацької збірної України.

Часто в закладі і приймають змагання різного рівня. Щоби перебування спортсменів в Красилові було комфортним, тут для них облаштували спортивний готель. У  його кімнатах можуть розміститись 60 людей.

Усіх відвідувачів ДЮСШ та гостей зустрічає меморіал Героя у холі. На ньому завжди живі квіти. Тут переконані: учні пишаються тим, що навчаються в спортшколі, названій на честь Героя, і докладають усіх зусиль, аби достойно прославляти його ім’я.

Ольга Поліщук, фото авторки та з відкритих джерел 



Джерело: xm-inside.com