Напередодні, 29 серпня, у День пам’яті загиблих захисників України, в Миролюбненській сільській територіальній громаді відбулося урочисте відкриття Алеї Слави, збудованої на честь героїв-земляків, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави у російсько-українській війні.

Начальник загального відділу Миролюбненської сільської ради Віталій Петасюк у коментарі для ХМ-ІНСАЙД зазначив, що місцем пам’яті у громаді стала паркова зона поблизу адмінбудівлі сільради, що на вулиці мені Володимира Яневича, яка, до слова, названа на честь одного із полеглих героїв-земляків.

“На жаль, тепер центральні площі майже кожного міста чи села мають такі алеї. Відтепер і у нашій громаді буде ще одне святе місце, де можна вклонитися пам’яті загиблих воїнів – земляків. Бо надважливо пам’ятати імена, обличчя та історії кожного загиблого. І хоча фізично вони вже не з нами, їхні душі живуть у наших серцях, у нашій вдячній пам’яті”, – зазначили у муніципалітеті.

На світлинах 18 військовослужбовців. Троє захисників полягли на полях битви з 2014 року, а ще 15 загинули у часи великої війни – опісля повномасштабного вторгнення рф.

Зазначимо, що встановити меморіальні знаки на території громади вдалось завдяки співпраці сільради із місцевими фермерами та сільгоспвиробниками, які профінансували виготовлення конструкцій.

Нагадаємо, також у Крупецькій громаді відкрили меморіали полеглим захисникам.



Джерело: xm-inside.com