Хмельницьку область із робочим візитом відвідали представники Національного агентства з питань запобігання корупції. Основна мета — налагодження діалогу з владою та антикорупційними активістами.

Заступник голови НАЗК Сергій Гупяк, як інфомують у пресслужбі обласної військадміністрації, зустрівся із керівництвом області, освітянами та студентами, а потім провели брифінг для регіональних медіа сільно з начальником ОВА Сергієм Тюріним та Хмельницьким міським головою Олександром Симчишиним.

Під час брифінгу заступник голови НАЗК Сергій Гупяк зауважив, що агентство дає сигнал про готовність співпрацювати в розбудові добросовісного партнерства у запобіганні корупції. Якщо, за його словами, цю межу буде перетнуто, то в НАЗК є всі механізми реагувати на це, зокрема, фінконтроль за способом життя тієї чи іншої особи.

Наша аудиторія співпраці це громадськість, медіа, громадські організації, органи державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронці, міжнародні партнери, різні організації та проекти, в тому числі і медіа, які займають важливе місце в цій системі. Національне агентство покликано об’єднати всі ці сторони у роботі щодо запобігання корупції,” – зазначив Гупяк.

Він також назвав 4 сфери, яких визначили у Хмельницькій області найбільш корупційно ризикованими: сфера відновлення, лісова, земельна та забудови.

Начальник ОВА Сергій Тюрін відмітив, що подібні зустрічі надзвичайно важливі, адже в ході спілкування вдалося детально обговорити питання впровадження антикорупційних заходів.

Ми почули орієнтири, які сьогодні застосовуються, і акценти, які має враховувати в роботі обласна військова адміністрація, районні адміністрації, підпорядковані комунальні підприємства та інші учасники процесу боротьби із корупційними ризиками. І важливо, що між нами є взаємодія та є обмін інформацією, завдяки чому вдається оперативно реагувати на такі виклики,” – наголосив Тюрін.

Очільник обласного центру Олександр Симчишин повідомив, що місто отримало чимало зауважень, а також обговорили питання конфлікту інтересів на рівні депутатів, комунальних підприємств, освітніх, медичних закладів, питання публічних закупівель, тендерів, забудови міста.

Хмельницький має антикорупційну програму. Ми зареєстровані на порталі викривачів. Ще 183 наших комунальних підприємства і установ в процесі реєстрації на порталі”, – сказав мер.

За підсумками зустрічі влада долучається до підписання декларації доброчесності з НАЗК.

(Фото: www.adm-km.gov.ua та ХМ-ІНСАЙД)



Джерело: xm-inside.com