Заступника командира одного із підрозділів служби судової охорони у Хмельницькій області судитимуть за спробу закрити кримінальне провадження за гроші. Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону уже скерувала до суду обвинувальний акт стосовно нього.

За інформацією спецпрокуратури, розслідуванням встановлено, що обвинувачений за 20 000 доларів США пообіцяв знайомому допомогти «вирішити питання» із закриттям кримінального провадження, відкрите через провокацію підкупу при складанні адмінпротоколу за водіння напідпитку.

Посадовець служби судової охорони розповів своєму товаришу, що знайомий з прокурорами Хмельницької спеціалізованої прокуратури та працівниками Державного бюро розслідувань. Він запевнив, що за винагороду зможе залучити свої «добрі зв’язки» і спробувати домовитися про закриття провадження.

«Натомість слідчі ДБР задокументували злочинну діяльність заступника командира, а його самого викрили і повідомили про підозру. Після цього суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави», – йдеться в інформації.

44-річному військовослужбовцеві інкримінують зловживання впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Йому загрожує позбавлення волі на строк до 5 років.



Джерело: xm-inside.com