Із настанням сутінок та при сході сонця на Красилівщині у Хмельницькій області патрульна поліція разом з поліцейськими офіцерами громади проводитимуть рейди з виявлення паліїв сухої рослинності.

Про це публічно попередили в Красилівській міській раді. 

Так зауважили, що спалювання сухої рослинності чи сміття у воєнний час прирівнюється до диверсій. 

«Україна у полум’ї війни, а дехто з жителів нашої громади дозволяє собі спалювати суху рослинність з своїх городів чи сміття зі своїх господарств, не подумавши про можливі невтішні наслідки», – йдеться в повідомленні.

Також у міськраді нагадали, що за спалювання сухої рослинності передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

До слова, у 18 разів зріс розмір адміністративних стягнень за підпал сухої рослинності, вчинений у воєнний час: громадянам загрожує штраф у розмірі від 3060 до 12 240 гривень. Також може настати й кримінальна відповідальність, яка передбачає до 153 000 гривень або навіть позбавлення волі.

Випереджаючи  можливе питання: “А де дівати рослинність з городу?“, у Красилівській міськраді рекомендують: 

  • компостувати і на весну використовувати як органічне добриво,
  • за окрему плату можна виписати трактора з Красилівської ЖЕК, який згідно з чергою все забере.

«Шановні жителі та гості громади, не паліть! Їдкий дим від спалювання рослинності шкідливий для людей. Кожен акт підпалу – це злочин проти природи та оточуючих людей!», – застерегли у міськраді. 

Як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, за одну добу на Хмельниччині згоріло 1500 «квадратів» трави.  

(Фото: зі соцмереж Красилівських спільнот)



Джерело: xm-inside.com