У Ярмолинецькій селищній раді представили нового начальника відділу комунальної власності, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою. Попереднього керівника цього підрозділу визнано винним у хабарництві.

Як інформують у селищній раді, згідно із розпорядженням Ярмолинецького селищного голови на цю посаду з 2 вересня 2024 року призначено Юрія Чепрака.

Призначення відбулося без конкурсного відбору до моменту призначення начальника відділу комунальної власності, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою апарату Ярмолинецької селищної ради за результатами конкурсу або спливу 12 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану”, – пояснили у муніципалітеті.

Юрій Чепрак (праворуч) та селищний голова Андрій Шутяк (ліворуч) під час представлення (фото: Ярмолинецька селищна рада)

За даними електронної системи YouControl відомо, що фізична особа — підприємець Чепрак Юрій Вікторович, зареєстрований у селищі Ярмолинці у вересні 2022 року, припинив свою діяльність за декілька днів до призначення на нову посаду. Основним видом його діяльності було вказано “будівництво житлових і нежитлових будівель”.

Зауважимо, що згідно з інформацією електронної платформи Prozorro, Юрій Чепрак, будучи ФОПом, у 2022-2023 роках виграв декілька тендерів, які проводила Ярмолинецька селищна рада. Зокрема, лише за роботи з капітального ремонту входу та пандусу (для усунення аварійного стану), поточних ремонтів цоколя, ганку та вимощення адміністративного приміщення селищної ради з місцевого бюджету отримав 683 051 гривню.

Як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, попереднього начальника відділу комунальної власності містобудування та архітектури житлово-комунального господарства та благоустрою Ярмолинецької селищної ради Петра Шургая вироком суду від 2 серпня 2024 року визнано винним в одержанні хабара від одного із підприємцівза розміщення кіоску з кавою і батуту у місцевому парку. 



Джерело: xm-inside.com