У Деражнянській міськраді родинам захисників вручили ордени “За мужність” ІІІ ступеня, нагрудний знак «Золотий Хрест» і почесну відзнаку командира корпусу резерву сухопутних військ ЗСУ.

Мер Деражні Андрій Ковпак повідомив, що сьогодні, 12 вересня, разом із першим заступником голови Хмельницької РВА Віктором Паламарчуком та представниками Хмельницького районного та місцевого ТЦК та СП здійснили передачу державних нагород рідним загиблих героїв.

Згідно з указами Президента України, за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку, орденами “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено старшого солдата Віктора Кудерського і солдата Романа Білоуса.

Наказом Головнокомандувача, за проявлену мужність та успішне виконання завдань під час бою, нагрудним знаком «Золотий Хрест» нагороджено безвісти зниклого старшого солдата Вадима Квасюка.

Почесною відзнакою командира корпусу резерву сухопутних військ ЗСУ (посмертно) нагороджено солдата Олександра Загороднього.

“Ми, українці, як ніхто знаємо, якою ціною нам дістається свобода. На жаль, вона омита кров’ю наших воїнів та гіркими сльозами їхніх рідних. Тому, наш обов’язок берегти кожного захисника у пам’яті та будувати ту країну, про яку вони мріяли та за яку віддали свої життя. Щирі співчуття родинам та безмежна вдячність за справжніх синів- героїв! Пам’ятатимемо їх, як великих синів своєї країни. Вічна шана полеглим захисникам”, – наголосив міський голова.

Нагадаємо, нещодавно шістьох військовослужбовців з Хмельниччини посмертно нагородили орденами “За мужність”.



Джерело: xm-inside.com