На Хмельниччині невдовзі розпочнеться новий сезон «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги». Він обіцяє бути ще більш масштабним, — цього разу буде збільшено кількість вікових та гендерних груп. Також додадуться два види спорту. Долучились і нові імениті спортсмени-амбасадори проєкту в області.

Початок нового сезону учнівських спортивних змагань на Хмельниччині анонсував начальник ОВА Сергій Тюрін.

Посадовець зазначив, що цьогоріч до змагань хочуть залучити ще більше дітей та молоді, щоби робити спорт популярнішим та масовішим.

Змагання проводитимуться із волейболу, баскетболу, футзалу, спортивного орієнтування. Додаються і нові види спорту — гандбол, регбі, футзал серед дівчат.

“Бажаю нашим юним спортсменам легкого старту та сподіваюсь, що ще більше команд із різних видів спорту повторять минулорічні успіхи наших спортсменів, які гідно представили область та посіли призові місця”, – сказав Тюрін.

На нові успіхи юних спортсменів надихатимуть амбасадори проєкту. Цьогоріч до минулорічної амбасадорки, учасниці Олімпійських ігор, фристайлерки Ольги Полюк долучилось спортивне подружжя з Хмельниччини — Заслужений майстер спорту з легкої атлетики, триразова учасниця Олімпійських ігор Марина Бех-Романчук і багаторазовий переможець, призер чемпіонатів Європи та Олімпійських ігор 2020 року Михайло Романчук.

Нагадаємо, у попередньому сезоні понад тисяча найпотужніших команд змагалися за перемогу у V всеукраїнському етапі наймасштабнішого учнівського проєкту у столиці. Юні спортсмени з Хмельниччини гідно представили нашу область на фінальному етапі змагань та зайняли призові місця. Дівчата волейболістки Голосківського ліцею – зайняли І місце, а волейболісти юнаки Дунаєвецького ліцею №4 – здобули ІІ місце. Переможці спортивного проєкту “Пліч-о-пліч” із Хмельниччини отримали в подарунок відпочинок у санаторії.

Довідково

«Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» – це змагання серед учнів України під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО».

На учнів очікує 5 захопливих етапів змагань на різних рівнях: шкільний, територіальний, районний, обласний та всеукраїнський. Щорічно ці змагання проводитимуть з вересня до червня.

Мета – збільшити кількість школярів, які займаються спортом на постійній основі і ведуть здоровий спосіб життя.



Джерело: xm-inside.com