Начальник ОВА Сергій Тюрін взяв участь в координаційній нараді, присвяченій посиленню протидії злочинності в умовах воєнного стану. Захід зібрав керівників правоохоронних органів області, які обговорили актуальні виклики та шляхи їх подолання.

Про таке повідомили у пресслужбі Хмельницької обласної військової адміністрації.

Звертаючись до присутніх очільник області подякував за самовіддану роботу та співпрацю. Зазначив, що злочинні елементи не втрачають можливості використати складну ситуацію в країні на свою користь.

“Наші зусилля повинні бути зосереджені на захисті не тільки державного суверенітету, але й правової системи. Спільно, як єдиний механізм, ми повинні забезпечити ефективне розслідування та попередження злочинів, особливо тих, що мають воєнний характер”, – сказав Сергій Тюрін.

Одним з ключових питань стало попередження та розслідування кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки України, зокрема, виявлення осіб, які сприяють російській агресії. Також важливим аспектом наради стало обговорення проблем незаконного використання гуманітарної допомоги. Було підкреслено необхідність активізації роботи оперативних підрозділів для виявлення таких фактів.

Крім того, учасники наради аналізували зростання кількості кримінальних правопорушень проти особи, майна та безпеки дорожнього руху. Було відзначено, що особливої уваги потребують розслідування вбивств та тяжких тілесних ушкоджень.

Серед інших актуальних питань, що обговорювалися, були:

  • корупція: необхідність посилення боротьби з корупційними проявами в органах влади, особливо на місцевому рівні;
  • кіберзлочинність: захист критичної інфраструктури та протидія кібератакам;
  • торгівля людьми: посилення заходів щодо виявлення та припинення незаконної торгівлі людьми;
  • захист довкілля: боротьба з незаконною вирубкою лісу та забрудненням довкілля.

“Ми повинні бути непохитними в боротьбі з будь-якими проявами злочинної діяльності, що підриває національну безпеку та довіру громадян. Разом ми зможемо забезпечити безпеку нашого регіону,”- зазначив начальник ОВА.

За результатами наради прийнято рішення про розробку та реалізацію комплексу заходів, спрямованих на підвищення ефективності роботи правоохоронних органів та забезпечення безпеки громадян.



Джерело: xm-inside.com