Задля підтримки України від кордону з Румунією до лінії фронту на сході нашої держави, а це близько 1 200 км і п’ять марафонських дистанцій на тиждень, біжить супермарафоном сімейна пара з США Тайлер і Ніккі Чей. Вони беруть участь у марафоні “Don’t Can’t for Ukraine” («Ні… Можу… Заради України!»).

Напередодні, 19 вересня, на Хмельниччині побувало спортивне подружжя з Америки. На території України вони біжать супермарафон.

Таким чином вони висловлюють жест підтримки українським захисникам і захисницям, які борються за свободу та незалежність України.

На маршруті Тернопіль-Хмельницький-Вінниця-Умань-Кропивницький-Кривий Ріг-Дніпро-Запоріжжя американська пара досягла Хмельницького. Незважаючи на різні осінні погодні умови, подружжя вже пробігло більше 400 км з початкового пункту на кордоні Румунії. Вони планують завершити свій забіг у Запоріжжі.

Головна мета марафону – це підтримка «Капеланського батальйону Маріуполь» та їхніх соціальних проєктів.

«Ми також хочемо розповісти всьому світу, що зараз потрібно підтримувати України. Ми бачимо країну, яка стоїть, в першу чергу, за правду, а це для нас дуже важливо. Ми не хочемо, щоб люди забували про те, що зараз тут відбувається», – наголосив Райан Біртчер, який супроводжує пару і долає таку ж відстань, але на велосипеді.

У Хмельницькому завершили десятий марафон за останні два тижні, і це лише 30 відсотків від запланованої дистанції.

Подальший маршрут подружжя Ніккі та Тайлер Чей не розголошують із міркувань безпеки, але вони продовжують свій шлях, надихаючи українців і привертаючи увагу світу до війни в Україні.



Джерело: xm-inside.com