План реагування на можливе припинення газопостачання через пошкодження складових газорозподільної системи обговорили сьогодні у Хмельницькій обласній військовій адміністрації.

Участь в нараді, як інформують у пресслужбі ОВА, взяли представники ТОВ “Газорозподільні мережі України”, представники комунальних підприємств, підприємств енергетичного комплексу, профільних підрозділів адміністрації, екстрених служб та сил цивільного захисту.

Ворог показав, що всі його дії спрямовані на геноцид українського населення, знищуючи державну енергетичну інфраструктуру. Тому наше завдання, в першу чергу, не допустити ворожих намагань занурити Україну в темряву і холод, а спільними зусиллями протистояти цим намірам. Однак, також маємо пропрацювати сценарії реагування на можливі загрози, налагодити ефективну комунікацію між усіма відповідними службами та забезпечити якісне і оперативне відновлення,” – наголосив заступник начальника ОВА Володимир Білик.

На нараді обговорили план реагування на можливе припинення газопостачання, а також перспективи розбудови складових газорозподільної системи.

Зокрема, за словами представника правління ТОВ “Газорозподільні мережі України” Сергія Мініна, до оперативного плану увійшов досвід відновлення газорозподільних мереж на територіях, де відбувалися активні бойові дії, а також в безпосередній близькості до фронту. Тому, зауважив, уже існують напрацювання задля швидкого і ефективного реагування на виклики.

Йшлося про те, що ведеться активна робота з покращення загальнодержавної газової інфраструктури, що дозволить більш гнучко пристосовуватися до безпекової ситуації і потребуватиме менше вкладень в її відновлення, та допоможе берегти людські життя.

Крім того, підняли питання про необхідність забезпечення усіх відповідних служб засобами зв’язку для взаємодії в разі потреби оперативного реагування, про спільні дії під час можливих випадків відсутності газопостачання.

(Фото: adm-km.gov.ua)



Джерело: xm-inside.com