На Хмельниччині розпочав свою роботу судовий експерт із дослідження пожеж. Такий фахівець є унікальним як для області, так і для ДСНС загалом.

Про це інформують в Головному управлінні ДСНС у Хмельницькій області.

Зазначається, що одразу після ліквідації наслідків займання постають питання: чому сталася пожежа, яка причина займання, чи це не підпал? Відповіді на них дають фахівці дослідно-випробувальної лабораторії аварійно-рятувального загону спецпризначення ДСНС Хмельниччини. Тепер же лабораторія підсилила свою роботу й судовим експертом.

Ним став Вадим Пулатов, який досліджує пожежі уже близько 10 років.

Роль судового експерта є дуже важливою для правосуддя. Починаючи від надання експертного висновку і закінчуючи наданням різних консультацій”, – розповідає Пулатов.

У своїй роботі експерт із дослідження пожеж застосовує технічні, аналітичні та комунікативні навички. Основне його завдання — чітко визначити від чого почалась пожежа, і що цьому сприяло. Для цього використовує передові експертні методики та наукові методи для досліджень, і завжди об’єктивний та неупереджений у проведені аналізу та висновках.

Експерт демонструє роботу спеціального приладу для аналізу: поміщає залишки пожежного сміття з осередку однієї із пожеж і видає попередній висновок – вони містять керосин.



Джерело: xm-inside.com