Сьогодні, 25 вересня, відбулось пленарне засідання двадцять першої чергової сесії Хмельницької обласної ради. Участь у ньому взяли 57 депутатів, які розглянули 15 питань та прийняли відповідні рішення. Вони стосувались приватизації, діяльності комунальних підприємств, депутатських запитів та іншого.

Детальніше про них повідомили у пресслужбі обласної ради.

Основна частина питань порядку денного стосувалися врегулювання діяльності підприємств та організацій обласної комунальної власності.

Зокрема, депутати затвердили Перелік об’єктів малої приватизації (окреме майно) спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області, що підлягають приватизації у 2024 році. Постійна комісія облради з питань управління комунальною власністю та приватизації після детального аналізу запропонувала три об’єкти. За підсумками прийнятого рішення, що вони будуть виставлені на приватизацію через процедуру аукціону.

Голова облради Віолета Лабазюк зазначила, що протягом нинішнього восьмого скликання від продажу низки об´єктів обласної комунальної власності з обласного бюджету у липні цього року було направлено більше 56 мільйонів гривень на підтримку військових формувань нашої області відповідно до їхніх запитів.

Депутати надали згоду на безоплатну передачу майна (будівлі) з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області. Це рішення прийнято з метою покращення роботи обласного комунального закладу соціального забезпечення – Білогірського будинку-інтернату для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю і виконання покладених на нього завдань.

Шістьом підприємствам, закладам та організаціям – об’єктам спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області надали дозвіл на списання з їх балансу матеріальних цінностей, які фізично зношені та непридатні для подальшого використання.

Затвердило депутатське зібрання списки присяжних Старокостянтинівського та Ярмолинецького районних судів області.

Крім того, обласні обранці прийняли у новій редакції Положення про обласну премію імені Володимира Ґериновича за кращу роботу в галузі історико-культурних та краєзнавчих досліджень.

Традиційно, депутати не проголосували за призначення Анатолія Побережного на посаду директора комунального некомерційного підприємства «Хмельницький обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» Хмельницької обласної ради.

Також обранці своїм рішенням продовжили терміни розгляду 40 депутатських запитів, які перебуватимуть на контролі.



Джерело: xm-inside.com