Наказом Головнокомандувача Збройних сил України почесним нагрудним знаком «Золотий хрест» нагороджено рядового Миколу Семенова зі Старокостянтинова. Ця відзнака — посмертна, тож її вручили рідним полеглого бійця.

Заступник начальника Хмельницької районної військової адміністрації Віктор Паламарчук з представниками районного ТЦК та СП передали високу державну нагороду родині полеглого захисника України із Старокостянтинівської територіальної громади – Миколи Семенова.

Перед повномасштабним вторгненням захисник працював на Старокостянтинівському олійноекстракційному заводі. У 2022 році був мобілізований. Спочатку служив за місцем проживання у Старокостянтинові, а потім його відправили на бойові позиції.

В районі Бахмута Микола Семенов отримав поранення. Чоловіка лікували у харківському військово-медичному клінічному центрі. Втім, військовослужбовець помер торік у вересні.

У Миколи Семенова залишилися дружина, дитина та мати.

“Розумію, що жодні слова вдячності за мужність та відвагу вашого чоловіка та сина не можуть загоїти рани у ваших серцях, а жодна нагорода не зможе його повернути. Однак, він залишив по собі слід, який не зітреться з пам’яті народу, віддавши своє життя заради свободи кожного з нас”, – сказав посадовець, вручаючи відзнаку “Золотий хрест” рідним.

Нагадаємо, також родинам 6 героїв із Хмельниччини, які загинули у російсько-українській війні, вручили високі державні відзнаки.



Джерело: xm-inside.com