Протягом жовтня у 42 гарнізонному будинку офіцерів, що у Старокостянтинові, експонуватиметься виставка портретів “Слава Героям!”, яка присвячена вшануванню земляків-військових, які поклали своє життя, боронячи Україну.

Про таке повідомила міськрада Старокостянтинова.

У День захисників і захисниць України в будинку офіцерів відкрили виставку “Слава Героям!”. Захід об’єднав військових, родини загиблих, представників влади та мешканців громади. Її метою є вшанування пам’яті українських захисників через мистецтво.

На виставці представлено 44 портрети, створені вихованцями художньої школи Старокостянтинова за допомогою викладачів-наставників. Кожен портрет розповідає історію героїзму та самопожертви, щоб пам’ять про захисників жила в серцях нащадків.

“Наш обов’язок як громади – зберігати пам’ять про їхній подвиг та передавати її наступним поколінням. Проєкт “Слава Героям” є саме тим символом нашої вдячності та глибокої поваги до тих, хто стоїть на передовій у найважчий для країни час. Ця виставка не лише вшановує героїв, а й допомагає кожному з нас усвідомити, якою ціною виборюється мир та свобода. Кожен портрет передає не тільки зовнішність військових, а їхню незламну силу духу та патріотизм”, – наголосила під час відкриття експозиції керуюча справами виконкому Наталія Шабельник.

“Історії життя в картинах збагачують нас. На цих картинах багато моїх побратимів. Це не просто картини, це символи обличчя мужності і самопожертви. Я щиро вдячний молодому поколінню, що долучилося до цих творів. Пам’ять про цих людей не закінчиться моїм поколінням, а й на наступні”, – сказав полковник Повітряних Сил ЗСУ, командир 7-ї бригади тактичної авіації імені Петра Франка Євген Булацик.

Виставка триватиме до 31 жовтня. Тож усіх охочих запрошують відвідати її та вшанувати пам’ять героїв.

Як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, влітку в Хмельницькому презентували витавку портретів загиблих українських захисниць. Також унікальною фотовиставкою просто неба вшанували полеглих захисників на Хмельниччині. А донька полеглого захисника презентувала фотовиставку в Красилові.



Джерело: xm-inside.com