На річці Ушиця водні поліцейські спіймали браконьєра, серед улову якого півтора десятки червонокнижних рибин. За попередніми підрахунками, зловмисник завдав шкоди навколишньому середовищу майже на 400 тисяч гривень.

За інформацією поліції Хмельницької області, подія сталась сьогодні, 3 жовтня, близько 05:30 у селі Чабанівка Староушицької громади.

Під час спільного патрулювання з Чернівецьким рибоохоронним патрулем працівники водної поліції виявили на річці Ушиця чоловіка, який за допомогою гумового човна та сіток займався незаконним виловом риби.

Зловмисник встиг витягти з води близько 150 рибин. Серед улову браконьєра було 15 екземплярів червонокнижного вирезуба.

“Своїми діями чоловік завдав шкоди рибному господарству України на понад 400 000 гривень. Зазначимо, що один причорноморський вирезуб оцінюється у 10 000 гривень”, – повідомили правоохоронці.

Поліцейські вилучили з місця події рибу та знаряддя лову. Дізнавачі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним промислом) Кримінального кодексу України.

Додамо, за інформацією Хмельницького рибоохоронного патруля, упродовж вересня інспектори викрили на Хмельниччині 42 порушення природоохоронного законодавства:

  • 11 правопорушень за ч. 3 ст. 85 КУпАП – порушення правил рибальства;
  • 9 правопорушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП — грубе порушення правил рибальства – рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову;
  • 8 правопорушень за ст. 88-1 КУпАП — порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу.

“На порушників накладено штрафів на загальну суму 935 грн, а збитки, завдані рибному господарству, становлять 188 632 грн. За цей період також було оформлено 14 актів вилучення майна, власник якого не встановлений. Усього вилучено 52 сітки”, – інформують в установі

Також було виявлено 1 правопорушення за ознаками ст.249 ККУ – незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом. Сума збитків, завданих рибному господарству України, складає 792 512 грн.



Джерело: xm-inside.com