Сьогодні, 4 жовтня, у різних громадах на Хмельниччині відбулись нагородження військовослужбовців орденами “За мужність” (посмертно). Ще одного військового удостоєно відзнаки Президента «За оборону України». На Кам’янеччині, у Летичеві, Деражні і Старій Синяві їх вручили рідним полеглих бійців.

За інформацією Летичівської селищної ради, висока державна нагорода була вручена рідним полеглого захисника України із села Антонівка Сусловецького старостинського округу.

Нагородження провели заступник голови Хмельницької районної державної адміністрації Заряна Попадіна, заступник голови Летичівської селищної об’єднаної територіальної громади Анатолій Ніцевич, представники Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Згідно з указом Президента України, за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України, вірність військовій присязі, орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) відзначено:

  • солдата Олександра Миронова.

Нагорода була вручена матері захисника Марії Мироновій.

Також посмертним орденом “За мужність” ІІI ступеня відзначено:

  • старшого солдата Олександра Панчука з Деражнянщини.

“Кожен з нас має пам’ятати, що прокидається щоранку вільною людиною у вільній країні завдяки нашим героям-захисникам, багатьох з яких потім нагороджують посмертно”, – наголосив у зверненні до родин загиблих військовослужбовців перший заступник начальника Кам’янець-Подільської районної військової адміністрації Петро Мосендз.

Він разом із заступником начальника Кам’янець-Подільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Русланом Ціхоцьким вручили державні нагороди рідним військовослужбовців, які загинули, захищаючи країну від ворога.

Орденами «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) відзначено:

  • Дмитра Кравченка, старшого сержанта;
  • Олександра Гаврилюка, молодшого сержанта;
  • Романа Сокирника, старшого солдата;
  • Сергія Козиняка, солдата.

Також сьогодні заступник голови Хмельницької районної адміністрації Заряна Попадіна разом із представниками Хмельницького районного ТЦК та СП – начальником 10-го відділу Хмельницького РТЦК та СП Олександром Горбатюком і заступником селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Надією Вікарською передали державні нагороди родинам захисників у Старосинявській громаді.

Орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено військовослужбовця Старосинявської громади:

  • Олександра Зозулю із села Залісся. На фронті служив солдатом, стрільцем-снайпером 1-го відділення 1-го взводу снайперів роти снайперів військової частини.

Відзнакою Президента «За оборону України» нагороджено Миколу Яроша з села Харківці, головного сержанта.

«Кожна нагорода є свідченням самовідданої боротьби за свободу та незалежність України. Воїни з гідністю виконували свій обов’язок громадянина, захищаючи свою Батьківщину, щоб всі жили в мирі. У наших серцях завжди житиме пам’ять про тих, хто загинув на полі бою заради гідного майбутнього українського народу», – сказала Заряна Попадіна, висловлюючи співчуття матерям та дружині загиблих військових.

Як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, днями родинам загиблих нацгвардійців з Хмельниччини вручили їхні посмертні ордени



Джерело: xm-inside.com