Хмельницька область завжди була топ-лідером щодо скарг від громадян і тепер у Міністерстві охорони здоров’я розуміють та бачать, що ці скарги були обґрунтовані. Проте відомство не може звільняти, призначити чи дати догану керівнику буді-якого закладу охорони здоров’я, оскільки вони підпорядковуються обласним радам.

Про це сказав Сергій Дубров, перший заступник міністра охорони здоров’я України, коментуючи скандал у Хмельницькому МСЕК, повідомляють Новини.LIVE

Аналізуючи статистику щодо скарг на органи МСЕКів, що у МОЗ роблять щотижня, каже Дубров, то саме Хмельницька область багато тижнів та місяців є лідером щодо оскаржень рішень. І це незважаючи на те, що область не є найбільшою в Україні.

“Цю інформацію зі свого боку ми передаємо керівникам департаментів охорони здоров’я, а заходів вжито не було. Хмельницька область завжди була топ-лідером по скаргах від громадян, а тепер ми розуміємо і бачимо, що вони були обґрунтовані. На жаль, звільнити, призначити або дати догану керівнику закладу охорони здоров’я, МОЗ не може. Оскільки ми не є власником, адже заклад знаходиться у підпорядкуванні обласної ради”, — зазначив Дубров.

Чиновник також додав, що МОЗ ініціюватиме певні зміни до нормативно-правових актів, аби таких інцидентів надалі не траплялося.

“Не може одна і та сама людина десятиріччями очолювати один і той же МСЕК чи інший заклад здоров’я без певного контракту. Необхідно проводити ротацію, повинен бути конкурс не лише із погодженням МОЗу, а й громадськістю”, — сказав Дубров.

Джерело: ngp-ua.info