Підозру у незаконному збагаченні оголосили сьогодні, 10 жовтня, депутатці Хмельницької міської ради, в якої виявили незадекларовані кошти в валюті та нерухомість. Також сьогодні Печерський районний суд обрав хмельничанці запобіжний захід. У партії “Європейська солідарність”, членом фракції якої є Світлана Баранська у Хмельницькій міській раді, відреагували на звинувачення в бік колеги.

Нагадаємо, вчора, 9 жовтня, у Державному бюро розслідувань повідомили про результати обшуків, проведених в межах кримінального провадження за місцем роботи депутатки та у банківських комірках, відкритих на її ім’я, де знайшли та вилучили півтора мільйона доларів США у різній валюті, які міська обраниця не внесла у декларацію за підсумками минулого року.

На звинувачення в бік колеги відреагували у партії “ЄС”, де “уважно стежать за звинуваченнями у наявності незадекларованих коштів, висунутих ДБР”:

Важливо підкреслити, що Світлана Баранська, на відміну від хабарниці-слуги Тетяни Крупи, не займала і не займає жодних посад в структурах державної або місцевої виконавчої влади і є підприємцем. Нагадаємо, що депутати місцевих рад працюють на громадських засадах. Світлана Баранська займається легальною і задекларованою підприємницькою діяльністю. Вона стверджує, що кошти не перебувають у її власності, є цілком законними і готова надати відповідні докази в судовому засіданні.Нам не хотілося б, щоб проти представників бізнесу порушувалися справи з метою відволікти увагу від корупції чиновниці МСЕК і депутатки правлячої партії Слуга народу Тетяни Крупи. Водночас ми уважно стежимо за перебігом подій і підкреслюємо, що всі рівні перед законом і остаточні висновки будуть зроблені після надання вичерпної інформації у справі. Європейська Солідарність не толеруватиме жодного порушення закону членами партії і депутатами від Європейської Солідарності.

Про підозру у незаконному збагаченні (стаття 368-5 Кримінального кодексу України) Світлані Баранській, яка у Хмельницькій міській раді входить до складу комісії з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, а також, за основним місцем роботи, є директоркою ТОВ “Автологістік”, оголосили сьогодні, 10 жовтня, повідомили в Офісі Генерального прокурора, наголосивши, що:

За даними слідства, підозрювана, будучи депутатом міськради з листопада 2020 року, набула активів на понад 57 млн грн, що значно перевищує її офіційні доходи.

Як повідомляє Суспільне Хмельницький, у декларацію за 2023 рік Світлана Баранська внесла три квартири, дві земельні ділянки; об’єкти незавершеного будівництва – дві квартири, одне житлове і три нежитлових приміщення. Також у неї є легковий автомобіль AUDI Q7 2021 року.

За рік за основним місцем роботи Світлана Баранська заробила 312 614 гривень, за сумісництвом – 411 787 гривень. Крім заробітної плати, отримала дохід від зайняття підприємницькою діяльністю – 299 626 гривень, пенсію – 14 921 гривню. Має корпоративні права у дев’яти товариствах з обмеженою відповідальністю. На банківських рахунках у хмельничанки розміщено 858 820 гривень, сума коштів, позичених третім особам, становить 750 тисяч доларів.

За клопотанням прокурорів Офісу Генпрокурора Печерський районний суд міста Києва сьогодні, 10 жовтня, обрав запобіжний захід Світлані Баранській у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою внесення застави у сумі 49 млн грн.



Джерело: podillyanews.com