Начальник ОВА Cергій Тюрін та його заступник Володимир Білик взяли участь у семінар-нараді Подільського лісового офісу за участі генерального директора ДП “Ліси України” Юрій Болоховець. Нарада щодо досягнень та майбутніх цілей лісового господарства області відбулася на базі філій «Шепетівське лісове господарство» та «Славутське лісове господарство».

Звертаючись до представників лісництва, Сергій Тюрін зазначив, що в нинішній важкий час війни, працювати над завданнями щодо відтворення лісів, добиваючись позитивних результатів, це місія, яку успішно виконують лісівники Хмельниччини, інформують в ОВА.

“Варто згадати, що наша з вами робота можлива завдяки героїчним захисникам, що боронять Україну на фронті. Низький уклін працівникам ваших господарств, що стали на захист Батьківщини. Завжди пам’ятатимемо тих, хто не повернувся з бою. Допомога лісівників Силам оборони — це теж вагомий внесок у нашу спільну Перемогу над ворогом,” – доповнив очільник області.

В ході наради учасники ознайомились із застосуванням спецтехніки на прохідній рубці, з роботою лісонасіннєвого центру, пунктом відеонагляду за пожежами, а також обговорили поточні результати в сфері лісового господарства, нові технології вирощування сіянців, заліснення площ нашої області, тощо.

До слова, що в рамках програми Президента України Володимира Зеленського “Зелена країна”, на Хмельниччині висаджено більше 12 тисяч дерев, зокрема у цьому році майже 3 тисячі, що перевищило заплановані результати.

Важливим у галузі є і те, що кожного року в нашій області молодий ліс зростає на площах в середньому у 815 гектарів, завдяки кропіткій праці лісівників та застосуванням сучасних методик вирощування дерев.

На завершення, Сергій Тюрін побажав плідної роботи для досягнення найбажанішого — Перемоги і відновлення мирного життя, та подякував за зусилля фахівцям лісового господарства у покращенні нашого навколишнього середовища.

Джерело: ngp-ua.info