Комунальне підприємство “Благоустрій” Нетішинської міської ради оголосило повторний тендер на нове будівництво міського кладовища за межами населеного пункту, яке планується у три черги.

Про це стало відомо із електронної платформи “Prozorro”.

Очікувана вартість будівництва однієї черги незмінна — 13 223 078 гривень. І це вже третя спроба за таку ціну знайти підрядника на виконання будівельних робіт.

Перші торги, як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, оголошені у липні цього року, минули невдало – не відбулись через відсутність пропозицій. На другі торги у серпні подалося аж 5 учасників, тоді найбiльш економiчно вигiдноювизнали пропозицію приватного підприємства “Спорт-Прогрес” із Хмельницького, який “тримав” найвищу серед усіх учасників ціну — 13 183 546 гривень. Пропозиції всіх інших учасників відхилили.

Втім, саме на пропозицію ПП “Спорт-Прогрес” звернула увагу робоча група “Прозорість і підзвітність” Хмельницької ОВА під час моніторингу у вересні публічних закупівель.

Тоді замовник КП “Благоустрій”, врахувавши усі зауваження, розглянув тендерну пропозицію учасника ПП “Спорт-Прогрес” і 4 жовтня відхилив її. Серед причин зазначив, зокрема, завищену приватним підприємством вартість будівельних матеріалів: щебеню — майже на 387 932 гривні, відсіву гранітного — на 46 730 гривень.

Також, як з’ясував замовник, “Спорт-Прогрес” у тендерній пропозиції завищив вартість транспортних витрат на перевезення будматеріалів — аж на 1,38 мільйона.

Зауважимо, що ПП “Спорт-Прогрес” уже фігурувало у кримінальних провадженнях, в тому числі щодо привласнення фірмою майже 600 тисяч гривень бюджетних коштів на ремонті будинку культури.

Тож сьогодні, 11 жовтня, КП “Благоустрій” знову оголосило тендер на нове будівництво міського кладовища загальною площею 10 гектарів. Перелік робіт включає прокладання водопровідної мережі, каналізації, облаштування понад 9 тисяч квадратних метрів доріжок із гранітних висівок. В рамках першої черги підрядник також має вирубати більше пів тисячі дерев, встановити огорожу, сталеві ворота з кованим декором.

Усі роботи підрядник має виконати до кінця жовтня 2025 року.

(Скриншоти з протокольного рішення КП “Благоустрій” від 4 жовтня 2024 року) 



Джерело: xm-inside.com