Троє людей загинули та більше тридцяти травмувалось внаслідок масштабної аварії за участі автобуса, вантажівок та легковиків, що сталась у Львівському районі. Серед потерпілих є мешканці Хмельниччини, попередньо за кермом одного із транспортних засобів, що спровокував ДТП, перебував хмельничанин. 

За інформацією поліції, аварія сталась сьогодні, 11 жовтня, о 06.25 на автодорозі сполученням “Київ — Чоп”, неподалік села Чишки. Відбулося зіткнення чотирьох транспортних засобів: вантажівки, мікроавтобуса Mercedes Sprinter, автомобіля Skoda та автобуса Plaxton Elite, що їхав за маршрутом “Варшава-Одеса”.

Спочатку правоохоронці повідомляли про трьох загиблих внаслідок ДТП: водія і пасажира вантажівки та пасажира автобуса. Пізніше речниця поліції Львівської області Світлана Добровольська поінформувала, що внаслідок отриманих в автотрощі травм загинуло 4 людини, 35 отримали поранення, серед них є діти.

Попередньо відомо, що водій вантажного автомобіля Renault, 50-річний мешканець Хмельниччини, виїхав на смугу зустрічного руху та зіткнувся із мікроавтобусом Mercedes Sprinter, а згодом із легковим автомобілем Skoda та автобусом Plaxton Elite”, – сказала в етері Добровольська.

У Львівській міськраді сповістили, що до надання меддопомоги постраждалим залучили 20 екстрених бригад. Частину потерпілих із затиснутих конструкцій машин визволяли рятувальники. Наразі відомо, що з-поміж постраждалих є мешканці Одеси, Хмельницького, Вінниччини, Харківщини, Миколаївщини, Львівщини, а також громадяни зі Швейцарії.

(ОНОВЛЕНО) 

Поліцейські встановили попередню причину масштабної ДТП та уточнили, що загинуло 3 людей та ще 34 травмовано.

Також не підтвердили раніше озвучену речницею поліції інформацію про те, що за кермом вантажівки, яка виїхала на зустрічну смугу, був 50-річний водій із Хмельниччини.

За кермом вантажівки перебував 25-річний мешканець Харківської області. Мікроавтобусом керував 66-річний мешканець Львівського району, легковиком – мешканець Дрогобицького району віком 19 років, автобусом – 35-річний житель міста Хмельницький”, – йдеться в новому повідомленні поліції Львівської області.

Наразі відомо, що від отриманих травм загинув водій вантажівки, його пасажир – 28-річний мешканець Харкова та другий водій автобуса віком 49 років. Тілесні ушкодження отримали 34 особи – мешканці Одеської та Харківської областей, з них – четверо дітей віком 5, 7, 13 та 16 років, а також четверо іноземців.

За фактом ДТП слідчі відкрили кримінальне провадження. Триває досудове розслідування.



Джерело: xm-inside.com