На Хмельниччині перебувають представники Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН). Вони зустрілись із керівництвом Хмельниччини, аби обговорити питання гуманітарної підтримки та подальші кроки співпраці.

Про це повідомили у пресслужбі Хмельницької обласної державної адміністрації. Зазначається, що з візитом завітали Омед Гусамулдин Айоб – голова Польового офісу УВКБ ООН (Львів), Метью Алоо Оюко – офіцер програмного відділу Польового офісу УВКБ ООН (Вінниця), Катерина Савицька – голова Польового офісу УВКБ ООН (Чернівці).

В адміністрації наголосили, що УВКБ ООН в Україні з 2014 року опікується питаннями захисту та допомоги внутрішньо переміщеним особам. Тож, аби обговорити поточні соціальні проєкти для підтримки внутрішньо переміщених осіб та пріоритетні напрямки подальшої співпраці з іноземною делегацією зустрілася перший заступник начальника ОВА Оксана Вжешневська.

Насправді ваша підтримка є вкрай вагомою та відчутною. Ваша активна участь і сприяння стали важливим внеском у вирішення наших нагальних проблем. Від імені усіх жителів Хмельниччини висловлюю вам вдячність за допомогу, і ми щиро сподіваємось на продовження нашої співпраці”, – зазначила посадовиця.

Під час спілкування учасники зустрічі обговорили актуальні питання гуманітарної підтримки та подальші кроки співпраці з міжнародною організацією. Йшлося про координацію співпраці залежно від потреб регіону та виклики, пов’язані з війною.

(Фото: Хмельницька ОВА)



Джерело: xm-inside.com