Військовослужбовець Василь на псевдо “Войцех” із Хмельниччини був учасником Революції гідності, до “майдану” працював пожежником рятувальником. Під час АТО/ООС воював на Донеччині у складі батальйону спеціального призначення “Дніпро-1”. Отримав поранення під Іловайськом, і після реабілітації продовжив захищати Україну в полку “Азов”. Й тепер, попри ампутацію частини кінцівки внаслідок важкого поранення, продовжує захищати країну.

Про відважного побратима розповіли у 124 окремій бригаді територіальної оборони ЗСУ.

Войцех” – родом із Нетішина. В рідному місті зустрів повномасштабне вторгнення, на той час він працював у воєнізованій охороні Хмельницької АЕС. 

Разом з іншими активно-налаштованими громадянами брали участь в організації оборони міста, адже розуміли наскільки важливим є наша атомна електростанція”, – згадує військовослужбовець.

До серпня 2022 року чоловік очолював добровольче формування територіальної громади, після чого разом зі своїми побратимами призивався до лав ЗСУ. Під час виконання чергового бойового завдання, Василь отримав важке поранення, внаслідок якого втратив частину ноги.

Втім, каже боєць, не бачив іншого шляху, крім захисту країни. Він наполегливо працював над собою під час реабілітації, і коли знов набрав фізичну форму, почав шукати підрозділ, який би прийняв його досвід і не зважав на ампутацію.

Можливо це прозвучить пафосно, але я переконаний – допоки б’ється моє серце, я маю нищити окупантів, захищати свою країну, не дивлячись ні нащо. Я вважаю, що ми переможемо лише тоді, коли виженемо агресора з наших територій, і міжнародна спільнота надасть переконливі гарантії безпеки. Разом з тим, я чудово розумію, що з таким сусідом, як росія, спокою нам ніколи не буде”,– поділився своїми думками “Войцех”.

Син Василя пішов по шляху батька: навчається в одному з військових інститутів і незабаром поповнить офіцерський корпус українських захисників.

Сам же Василь — молодший сержант, нині служить в інженерно-тактичному взводі бригади. Для чоловіка, як зауважують у підрозділі, це доволі незвична сфера діяльності, адже він більш звичний діяти у складі штурмового підрозділу, у близькому контакті з ворогом. Втім, як каже “Войцех”, готовий опановувати нові спеціальності, і буде робити все можливе, щоби бути корисним там, де це буде потрібно.

Кожен громадянин України має робити все можливе для нашої перемоги. Не потрібно чекати, і коли хтось приходить після роботи додому, думаючи, що я ж сплачую податки, значить я зробив все для цієї держави – цього замало! Сьогодні всі, як один, мають стати на захист нашої Батьківщини. Якщо хтось думає відсидітися, і розраховує на толерантність російських військ, глибоко помиляється. Знаю з особистого досвіду, як веде себе російська нечисть”, – підсумував молодший сержант.

(Фото з особистого архіву військовослужбовця)



Джерело: xm-inside.com