На Хмельниччині лікарці-неврологу та фельдшеру екстреної медичної допомоги суд обрав запобіжні заходи. Медикам інкримінують зловживання впливом: вони розробили схему незаконного заробітку через допомогу в отриманні інвалідності.

Сьогодні, 15 жовтня, відбулось судове засідання на якому двом медикам обрали запобіжні заходи. Про це повідомила кореспондентка ХМ-ІНСАЙД із зали суду.

Лікарці-неврологу суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Фельдшера “екстренки” взяли під варту із альтернативою внесення 484 000 гривень застави.

Також обох медиків із Волочиська відсторонено від посад.

Як стало відомо журналістці ХМ-ІНСАЙД, попередньо лікарі отримали гроші двох осіб для призначення їм групи інвалідності і подальшої передачі меддокументів представникам МСЕК. Попри те, що ці особи мали усі законні покази для отримання інвалідності.

Нагадаємо, правоохоронці викрили їх напередодні, 14 жовтня. У двох медиків вилучили майже 8 млн грн.

Їхні дії кваліфіковані за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також, як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, за кілька днів до цієї події в Хмельницькому затримали керівницю обласного центру МСЕК Тетяну Крупу. ДБР підозрює її у незаконному збагаченні.



Джерело: xm-inside.com