Ціна Ефіра, як і курс головної крипти ринку, відрізняється високою волатильністю, при цьому цифрова монета може бути базою вашого портфеля активів. Ethereum – це децентралізована мережа блокчейнів та ще один вид криптовалюти. Проєкт має схожість із Біткоіном, але він вважається більш універсальним.

Якщо Bitcoin-блокчейн і схожі на нього можна використовувати лише з фінансовою метою, то Ethereum дає можливість розробляти різні програми. При цьому існує безліч варіантів використання для мережі блокчейнів. Запуск платформи Ефіріум відбувся у 2015 році, після чого вона зросла на 900% та продовжує розвиватись до сьогодні.

Що таке Ефіріум?

Історія проєкту стартувала у 2013 році, коли Віталік Бутерін, молодий канадський програміст та засновник журналу Bitcoin Magazine, та його колега Гевін Вуд презентували концепцію блокчейн-платформи Ethereum. Ефір – крипта, яка передбачалася не просто як платіжний засіб. Це також інструмент для обміну ресурсами між безліччю сервісів, які працюють у піринговій мережі.

Платформа Ethereum активно використовується для розгортання децентралізованих додатків, які працюють за допомогою смарт-контрактів. Монета ETH виступає обмінною одиницею екосистеми. І хоч Ефіріум має деякі подібності до Біткоіна, ці проєкти мають кардинально різне призначення. На Ефір курс поступається вартості BTC, проте криптовалюта все одно вважається базовою при роботі на крипторинку.

Головна цінність Ethereum-мережі полягає не в самих монетах, а в можливостях віртуальної платформи. Це відбивається на ціні Ефіру. Ethereum виступає базою для запуску різних блокчейн-проєктів – від ставок на спорт та онлайн-казино до благодійних фондів та NFT.

Навіщо потрібна ETH валюта?

За допомогою Ефіріум-блокчейну кожен бажаючий може скористатися всіма перевагами технології розподілених реєстрів для виконання певних задач. Після того як з’явилася платформа Ethereum, користувачам не потрібно створювати особисту криптомережу. Ви можете використовувати готове рішення за порівняно невелику плату. На Ефіріум ціна формується, виходячи з функціоналу самої платформи та її популярності. Можливості, які пропонує мережа:

  • Запуск смарт-контрактів підвищеної складності для управління ланцюгами логістики.
  • Розробка додатків будь-якого типу – службові програми, NFT ігри та ін.
  • Оцифрування фізичних активів – золота, нафти, коштовного каміння, промислових товарів.
  • Управління сервісами ідентифікації клієнтів та підтвердження справжності документів.
  • Організація децентралізованих торгових майданчиків.

Теоретично Ethereum-мережу можна використовувати для запуску електронного голосування під час виборів. Така багатогранність проєкту забезпечує стабільно високий на монету ETH курс. Ефіріум-платформа також знайшла застосування для ICO. Для цього розроблений ERC 20 – єдиний стандарт токенів, які випускаються. Як результат – всі проєкти відповідають фіксованим стандартам безпеки та стабільно працюють всередині мережі.

 

Джерело: ngp-ua.info