Це другий етап проєкту із забезпечення житлом в Хмельницькому родин, які втратили свої домівки через окупацію або знищення рашистами. Загалом у громаді потребують житла понад 900 таких людей.

Сьогодні, 18 жовтня, міський голова Хмельницького вручив 19 ордерів для родин вимушених переселенців. Про подію він відзвітував у своїх соцмережах.

65 людей відтепер будуть мешкати у новому житлі. 13 однокімнатних смарт-квартир, три двокімнатних та 14 кімнат повністю реконструювали за кошти гранту від НЕФКО.

“Всі роботи фінансувалися за кошти Європейського Союзу та виконувалися з дотриманням європейських вимог. Житло повністю готове – з меблями, технікою. Також тут відремонтували дах, встановили ІТП, замінили вентиляцію та опалення, сонячні панелі”, – розповів мер.

Серед новоселів – 16 родин учасників бойових дій та три багатодітні сім’ї. Більшість ордерів отримували жінки, бо чоловіки і зараз воюють на фронті. В багатьох родинах маленькі дітки, які народились уже в Хмельницькому.

“Найбільше хочеться, аби це житло було для них тимчасовим і вони могли повернутись додому – в українські міста і села”, – підсумував очільник міста.

Зазначимо, це другий етап проєкту. За першим по вулиці Інститутській, 12/1 заселили 44 кімнати на 114 людей. Вартість всього проєкту – 1 млн 480 тис євро.

Також в процесі реалізації найбільший проєкт міськради – будівництво багатоповерхівок на вулиці Озерній за грант від ЄС на 8,4 млн євро.



Джерело: xm-inside.com