• Шахрайська схема «Пригін авто з Європи» завдала потерпілим збитків на 4 мільйони гривень.
  • Підозрюваними є мешканці Хмельниччини.

На Хмельниччині поліцейські оголосили підозри членам шахрайської спілки, які завдали потерпілим збитків на суму понад 4 мільйони гривень. Учасники групи працювали під виглядом пригону (продажу) з-за кордону автомобілів, сільськогосподарської техніки та комплектуючих до них.

Про це повідомили в поліції Хмельниччини.

Як йдеться в дописі, у березні цього року правоохоронці викрили дві злочинні групи, які ошукували громадян з різних областей. Правоохоронці з’ясували, що шахрайські спілки створили двоє братів. Кожен з них організував навколо себе інших людей, які мали свої функції.

У поліції розповіли: для пошуку клієнтів учасники групи публікували оголошення в інтернеті. Щоб у потенційних покупців не виникало підозр, з ними укладали договори, а кошти потерпілі перераховували на рахунки фірм. Щоправда, і договори, і фірми були фіктивними. Потерпілі товар не отримували.

Упродовж 2022-2024 років під приводом пригону/продажу автомобілів та техніки підозрювані ошукували громадян на значні суми, кажуть в поліції. Загалом у ході розслідування правооронці зафіксували 40 таких фактів на збитки понад 4 мільйони.

 «Це була міжрегіональна шахрайська мережа, члени якої працювали в Хмельницькій, Івано-Франківській областях та Києві. У списку потерпілих є мешканці майже всіх областей України», йдеться в пресслужбі поліції.

Наразі розслідування завершують. Членам групи оголошено підозри у шахрайстві. Також у відомстві стверджують, що організатори груп скоїли ще інші злочини, такі як розбій та хуліганство із зброєю. Зараз підозрюваних тримають під вартою. Внести заставу їм не дозволяють.



Джерело