• У школі навчатимуть і військових, і цивільних.

У Хмельницькому створять школу операторів безпілотників, де навчатимуть керувати повітряними дронами, а у перспективі за потреби — також і наземними та морськими. Працюватиме школа як підрозділ комунального підприємства «Навчально-тренувальний центр», що працює у громаді з літа 2022 року. Про це під час сесії міської ради сьогодні, 22 травня, розповів міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

Рішенням депутатів міськради суму витрат на Програму національного спротиву збільшили на майже 9,1 мільйона гривень. У цю суму входять, серед іншого, ремонт приміщення для школи й купівля обладнання — симуляторів та реальних дронів. Викладачем працюватиме колишній учасник бойових дій. Підготовка школи до відкриття триватиме принаймні кілька місяців.

Навчатимуть у школі операторів і діючих військових, і мешканців громади, зокрема старшокласників в рамках предмета «Захист України». За словами міського голови, нині навчально-тренувальний центр має можливість навчати керуванню безпілотниками, але лише кілька людей водночас, що не відповідає попиту. Олександр Симчишин розповів, що школа дасть можливість навчати десятки людей водночас.

Нагадаємо, що цього місяця на нашому сайті був опублікований матеріал про закупівлі безпілотників Хмельницькою міськрадою на потреби Сил оборони України. На той момент виконком уклав договорів на суму в майже 132,3 мільйона гривень. Ці угоди передбачають купівлю 4021 дрона. Більше про це з інформацією про постачальників читайте в окремому матеріалі.

Також раніше Олександр Симчишин повідомляв, що одне з комунальних підприємств Хмельницького почало самостійно виготовляти безпілотники. Наприкінці листопада минулого року Силам оборони передали першу партію з 40 FPV-дронів.

Крім того, у Хмельницькому працює школа з виготовлення дронів. Вона безкоштовна, приймають і військових, і цивільних. Курс розрахований на п’ять днів та складається з теорії й практики. Людям з інших регіонів за потреби надають безкоштовне житло на період навчання. Більше про школу читайте за посиланням.

Читайте також:



Джерело