• У TikTok двоє чоловіків оприлюднили відео, де співають лайливі слова про ТЦК.
  • Хмельницькі активісти та діючі військові встановили їхні особи. 
  • Розповідаємо про все це детальніше.

Вчора, 27 травня, у соцмережах стало ширитися відео із двома чоловіками «в піксельній» формі. Ті, в центрі Хмельницького, знімали себе на відео, співаючи про ТЦК. У пісні були використані лайливі слова. Крім того, двоє підходили до перехожих у місті та просили їх наступне: (далі передаємо дослівно)

Чоловік: Якщо ненавидиш ТЦК, можеш дати мені ляпаса?

Випадкова перехожа: Ні

Чоловік: Значить любить.

 

Що відомо про чоловіків

Усі відео подібного змісту чоловіки оприлюднювали на сторінках у TikTok. Їх побачили хмельницькі активісти та діючі військові. Обурилися. Мовляв, із такими особами й ворогів не треба.

Так, хмельничанин Віктор Бурлик розмістив на своїй сторінці Instagram інформацію про вище описаних чоловіків. За його даними, одного з них звати Владислав Кулик. Той, як каже Бурлик, у березні 2024-го самовільно залишив військову частину на Львівщині. Додає –  наразі відкрито кримінальне провадження.

Іншого чоловіка з відео, як пише Бурлик, звати Ігор Кузьмінов. У грудні 2023-го, після закінчення лікування у Києві, він не повернувся у військову частину, – повідомляє хмельничанин.

Також в коментарях під відео у TikTok люди розповіли, що дані особи на прямих ефірах збирають гроші, як військовослужбовці. Користувачі пишуть: 

Адмінка в минулому

У Єдиному державному реєстрі судових рішень є низка постанов за іменем одного з чоловіків «в пікселі». Зокрема – у 2018 році Владислав Кулик, старший оператор-гранатометник обслуги пускової установки стартової батареї, не з’являвся на військову службу. А також – самовільно залишив частину. Суд постановив його оштрафувати на 2 465 гривень. 

У 2021-му його судили за дрібне хуліганство. У матеріалах справи йдеться, що близько 21:30 він вчинив постріл зі стартового пістолета «EKOL Major» 9 мм у відчинене вікно кухні, в сторону проїзної частини. В результаті – чоловіка оштрафували на 51 гривню. Та зобов’язали сплатити 454 гривні судового збору.

А у 2023-му цю ж особу судили за керування транспортним засобом без прав. Щоправда, провадження в цій справі закрили у зв’язку з закінчення строків накладання адміністративного стягнення.

Що кажуть в поліції й самі «тіктокери»

На сторінці «тіктокерів» вчора з’явилося відео, де вони кажуть, що хотіли хайпу, а не образити ТЦК. Мовляв: (передаємо дослівно)

Журналістка vsim.ua звернулася щодо всього вище описаного до Хмельницького районного управління поліції. Інспектор з комунікації Віра Мазур повідомила: наразі правоохоронці проводять перевірку. 



Джерело