Кошти з бюджету Нетішинської громади на потреби військовослужбовців відтепер виділятимуть виключно за їх запитами. Таку інформацію сьогодні оприлюднила у Фейсбуці Нетішинська міська військова адміністрація (НМВА).

Зазначається, що з бюджету Нетішинської громади на допомогу армії упродовж січня-травня 2024 року було спрямовано 47 118 959,96 гривні, що більше майже на 7 мільйонів за минулий рік та на 11 мільйонів за 2022-ий. Додатково цьогоріч планують виділити 10 мільйонів гривень на закупівлю матеріальних цінностей для боротьби з окупантами.

Водночас, як йдеться в повідомленні, засоби ведення війни вимагають постійного удосконалення та врахування змін у тактиці ворога. На думку НМВА, обладнання та засоби, які були актуальні вчора, сьогодні “вже можуть і не мати такої ефективності на полі бою”.

Саме тому НМВА при спрямовуванні коштів бюджету громади керується потребами військовослужбовців, які як ніхто краще розуміються, які засоби є найефективнішими в боях на конкретних напрямках. З метою ефективного використання фінансових ресурсів, недопущення витрачання бюджетних коштів на засоби, які наразі не потребуються військовими та забезпечення цільових потреб військових частин, фінансовий ресурс розподілятиметься виключно за їх запитами”, – зазначено в інформації.

Крім того, наголошують в НМВА, міська військова адміністрація спрямовує субвенції на цілі, визначені Міністерством оборони для матеріальної підтримки військових частин.

Передбачений фінансовий ресурс для субвенцій для 3 військових частин, які звернулись до НМВА як головного розпорядника коштів, та ще 3 звернення — опрацьовуються. У разі надходження нових звернень від військових частин вони також будуть розглянуті”, – додали в адміністрації.

Зауважимо, за даними  “Сайту міста Шепетівка”, днями до приміщення Нетішинської міської ради прибули півтора десятка правоохоронців, за припущеннями — для проведення обшуків. Як пише видання, наразі розслідується кримінальне провадження щодо можливого привласнення бюджетних коштів під час виконання договорів купівлі-продажу квадрокоптерів (дронів) та FPV-типу ELRS на загальну суму 6 250 000 гривень.

Правоохоронці під стінами Нетішинської міськради (фото з Фейсбуку спільноти “Нетішинська міська територіальна громада”)

У той же день у Фейсбуці мера Нетішина Олександра Супрунюка з`явився допис: “В Україні хороші справи ніколи не бувають безкарними!”.



Джерело: xm-inside.com