У п’ятницю, 14 червня, у Старокостянтинівській громаді відбудеться церемонія прощання із захисником України, старшим солдатом Строкатюком Володимиром Івановичем.

Вірний військовій присязі, Володимир загинув 09 червня 2024 року під час артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Тягинка Херсонської області.

13 червня у Старокостянтинівській громаді попрощалися із захисником України, старшим солдатом Стадніком Вадимом Михайловичем. Вірний військовій присязі, Вадим помер 9 червня 2024 року внаслідок отриманих поранень, під час виконання бойового завдання.

У Шепетівській міській раді повідомили, що 10 червня 2024 року, виявивши стійкість і мужність, вірний військовій присязі в бою на Донецькому напрямку, загинув Галицький Олександр Миколайович, 09.09.1978 року народження, водій відділення підвозу 2 артилерійського взводу 3 артилерійської батареї 1 артилерійського дивізіону військової частини.

У Красилівській громаді попрощалися із солдатом Іваном Драчуком, який  загинув 3 червня на полі бою поблизу населеного пункту Роботіно Запорізької області.

Поховали Героя з усіма військовими почестями під Державний гімн та залпи трикратного салюту почесної варти у рідному селі Западинці.

Йому назавжди 27 років…

У Гречинецькому старостинському окрузі повідомили, що при виконанні бойового завдання загинув житель с.Гречинці Федьков Олексій Володимирович.

«З життя йдуть справжні Герої, які боролися за наш спокій і мир. Ми схиляємо голову перед вічною і світлою пам’яттю нашого Героя. Висловлюємо найщиріші співчуття рідним, близьким» – йдеться у повідомленні старости округу.

У Хмельницькому останню шану віддали Герою російсько-української війни, матросу Олександру Григоровичу Григорчуку. Воїн добровільно взяв зброю до рук та став на захист Батьківщини в серпні 2022 року. Загинув захисник 7 червня 2024 року поблизу міста Вовчанськ на Харківщині під час виконання бойового завдання. Олександру Григорчуку тепер назавжди 49.

Поховали Героя на Алеї Слави кладовища мікрорайону Ракове.

Також у Хмельницькому  попрощалися з Героєм російсько-української війни, молодшим лейтенантом Віталієм Олександровичем Зіньком. Воїн з перших днів повномасштабного вторгнення боронив країну від ворога. Загинув Герой 8 червня 2024 року під час виконання бойового завдання на Херсонщині. Віталію Зіньку був лише 41 рік.

Поховали Героя на Алеї Слави кладовища села Олешин Хмельницької громади.

У Староушицькій громаді повідомили про загибель жителя с. Подільське – Павловського Дмитра Володимировича, 1981 року народження.

Дмитро Володимирович загинув 10 червня 2024 року, в бою за Україну, під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Невське, Луганської області.

Джерело: ngp-ua.info