На річці Ушиця водні поліцейські виявили браконьєра, який ловив рибу сітками. Поліцейські склали на нього адміністративний протокол. Невдовзі чоловік постане перед судом.

За інформацією поліції Хмельниччини, сьогодні, 17 червня, близько 5-ї години ранку на річці Ушиця водні поліцейські спільно з колегами із рибоохоронного патруля виявили чоловіка, який з човна за допомогою cіток займався виловом риби.

У порушника вилучили три сітки загальною довжиною 263 метри, а також близько 50 кг вже виловленої риби, серед якої судак, сом європейський, сазан, лящ тощо.

“Сума збитку, завдана браконьєром навколишньому середовищу, склала понад 180 000 гривень. На порушника поліцейські склали адміністративний протокол. Невдовзі він постане перед судом”, – сповістили правоохоронці.

Зауважимо, із першого квітня на території України діє нерестова заборона. Тому риболовля у цей період дозволяється лише з берега за межами нерестовищ гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою. Риболовля за допомогою сіток та суден суворо заборонена.

Нагадаємо, нещодавно рибоохоронці показали, як повертають у Дністер улов браконьєрів. Також браконьєра з двома сітками спіймали на Летичівщині.



Джерело: xm-inside.com