Замовником виявився голова одного з житлово-будівельних кооперативів (ЖБК), який також перебуває у статусі підсудного у справі про заволодіння коштами інвесторів під час будівництва житлового кварталу в одному з обласних центрів України. Задля порятунку життя потерпілого, поліцейські провели спецоперацію: інсценували вбивство чоловіка, надіслали замовнику підтверджуючі фото. Фігуранта затримано та повідомлено про підозру.

Деталі злочину розповіли у Національній поліції України.

Оперативники отримали інформацію, що невідома особа шукає у кримінальних колах виконавця для скоєння тяжкого злочину. Завдяки проведеним оперативним заходам вдалося встановити замовника, майбутню жертву, а також з’ясувати мотиви злочину.

Замовником виявився голова одного з житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) – підсудний у справі про заволодіння коштами інвесторів під час будівництва житлового кварталу в одному з обласних центрів України. Потерпілий – його конкурент на ринку забудовників та генпідрядник на окремих об’єктах незавершеного будівництва, якими раніше займалась компанія замовника злочину. На цьому ґрунті між забудовниками виник конфлікт.

“Щоб усунути конкурента з ринку, голова ЖБК підшукав виконавця вбивства. Задля порятунку життя поліцейські інсценували вбивство чоловіка та надіслали замовнику підтверджуючі фото. Після чого фігурант перерахував виконавцю частину обумовлених коштів”, – інформують правоохоронці.

19 червня оперативники затримали замовника злочину. Наразі йому оголосили підозру за ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 27, п. 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Нагадаємо, також триває справа жителя Нетішина, який замовив скалічити старосту села.



Джерело: xm-inside.com