Напередодні у Хмельницькому обласному літературному музеї відбулося вручення літературної премії імені Миколи Федунця за кращу поетичну збірку. Цьогоріч лауреатом обласної премії став письменник, журналіст та бойовий медик Михайло Цимбалюк за поетичну збірку «Калібри любови».

Захід відбувся традиційно 20 червня в День вшанування пам’яті письменника, журналіста, Заслуженого працівника культури України Миколи Федоровича Федунця. У Хмельницькій обласній раді зазначили, що Михайло Цимбалюк став десятим лауреатом.

Обласна літературна премія імені Миколи Федунця встановлена рішенням Хмельницької обласної ради від 30 квітня 2014 року. Премія присуджується за кращу поетичну збірку, яка відзначається високим художнім рівнем, яскравими мовними засобами, новизною та вирізняється оригінальністю форм і мотивів.

У поетичній збірці-переможниці «Калібри любови» – вірші про війну, написані після початку повномасштабного вторгнення. Увійшли до примірника й твори з попередніх збірок.

Диплом лауреата письменнику вручив голова обласної організації Національної спілки письменників України та голова конкурсного комітету Петро Маліш.

Нагадаємо, цьогоріч військовий волонтер Віталій Олуйко став лауреатом Хмельницької обласної премії в галузі журналістики.



Джерело: xm-inside.com