Понад 4500 дітей із Хмельницької міської громади планують оздоровити упродовж цьогорічного літа. Їх відпочинку, на переконання міського голови Олександра Симчишина, треба приділяти особливу увагу, бо діти живуть в умовах постійного стресу.

За його словами, цього року відремонтували приміщення комунального табору “Чайка”, що в Головчинцях. Діти тепер відпочивають у комфортних умовах, з сучасними санвузлами, світлими кімнатами, новими меблями.

Тут планується оздоровити 300 дітей на платній основі та 660 дітей за кошти бюджету, серед яких: діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти учасників бойових дій, діти загиблих Героїв, діти ВПО, діти з інвалідністю”, – зазначив мер.

Влітку, як повідомив Симчишин, на базі закладів позашкільної та загальної середньої освіти функціонує 37 таборів оздоровлення та відпочинку:

  • 35 таборів з денним перебуванням на базі закладів освіти (для 3118 дітей, з них 1084 дитини пільгової категорії);
  • табір з денним перебуванням “Над Бугом” на базі Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва (150 дітей, з них 80 дітей-пільговиків);
  • наметове містечко “Мандрівник” Хмельницького міського центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді (30 дітей).

Окремо йдеться про оздоровлення дітей, чиї батьки загинули, пропали безвісти або в полоні. Зокрема, таких 12 дітей вже відпочивали у дитячому таборі “Praha Family Camp” (місто Іршава, Закарпатська обл.) за участю благодійників.

У липні 10 дітей їде на відпочинок у Польщу, 20 дітей їдуть на відпочинок у місто Дрезден, 50 дітей військовослужбовців старостинських округів їдуть на відпочинок у таборі “EkoLife Збруч”, – зазначив очільник громади.

Ще один вид оздоровлення – спортивні табори “Лідер”, “Олімп” та “Авангард” денного перебування на базах ДЮСШ. Тут вихованці мають можливість тренуватись, відвідувати культурні та спортивні установи і заходи та двічі на день харчуватись. Очікується, що упродовж двох змін такі табори приймуть близько 250 дітей.

(Фото: ТГ О.Симчишина)



Джерело: xm-inside.com