Хмельницька обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно адвоката з міста Київ. Його обвинувачують в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

За даними слідства, адвокат за 000 доларів США пообіцяв військовозобов’язаному включити його до інформаційної системи «Шлях» як водія-волонтера громадської організації, яким він не був. Таким чином водій міг безперешкодно перетнути кордон.

«Отримавши 3000 доларів США завдатку, адвокат відправив чоловіку необхідні документи поштою. Ще 20 000 гривень «замовник» перерахував йому на картковий рахунок», зазначили в обласній прокуратурі.

Згідно із санкцією інкримінованої адвокатові ч. 3 ст. 332 КК України йому загрожує позбавлення волі строком від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 6 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Хмельниччині суд розглядає справу адвоката та колишнього правоохоронця, які сприяли “ухилянтам”, та ошукали матір в’язня.



Джерело: xm-inside.com