Молодший сержант Василь Гринькевич, який продовжує військову службу після важкого поранення в районному ТЦК на Красилівщині Хмельницької області, сьогодні отримав дві державні нагороди. 

Про це повідомляє у Фейсбуці Красилівська міська рада.

Зазначається, що голова громади Ніла Островська разом із представниками Хмельницького районного РТЦК та СП вручили Василю Гринькевичу дві високі нагороди:

  • орден «За мужність» ІІІ ступеня (присвоєно наказом Президента від 17 листопада 2023 року за особисту мужність і самовіддані дії виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі);
  • нагрудний знак Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест» (присвоєно наказом Головнокомандувача ЗСУ від 16 листопада 2023 року за проявлену мужність і успішне виконання завдань під час бою).

27-річний Василь Гринькевич за контрактом з 2019 року. У війську він здобув спеціальності кранівника, штурмовика та сапера. Під час одного з бойових виходів восени 2023-го поблизу населеного пункту Терновате на Запорізькому напрямку підірвався на протипіхотній міні й отримав важке поранення, внаслідок якого втратив ногу. Перебував тривалий час на лікуванні й реабілітації. А нині служить у територіальному центрі комплектування.

Нагадаємо, оборонців та правоохоронців Хмельниччини відзначили в ОВА у День Конституції України.

(Фото: Красилівська міська рада)



Джерело: xm-inside.com