Днями у Хмельницькій ОВА відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Обговорили актуальні питання щодо підтримки здоров’я населення та безпекових норм.

Участь у засіданні, як інформують у пресслужбі ОВА, взяли члени обласної комісії з питань ТЕБ та НС, представники силових структур, структурних підрозділів обласної військадміністрації, районної та місцевої влади та інші запрошені. Розпочалося засідання із питання готовності місцевих органів виконавчої влади забезпечити санітарне та епідемічне благополуччя населення в літній період.

Як зауважив директор департаменту з питань оборонної роботи та цивільного захисту Руслан Горбатюк, епідемічна ситуація в області оцінюється як нестійка.

Із початку року відзначається ріст захворюваності на гострі кишкові інфекції. За п’ять місяців вже зареєстровано 757 випадків, що на 4% більше ніж за минулий рік”, – йдеться в інформації.

Зазначається, що причини інфекційної захворюваності населення значною мірою пов’язані з грубими порушеннями вимог санітарних норм та правил на об’єктах водопостачання, харчової промисловості, громадського харчування, торгівлі, дитячих закладах, відсутності відповідальності суб’єктів господарювання перед споживачами, низьким рівнем гігієнічних знань у працівників, недостатнім рівнем санітарної культури населення.

Додатково учасники обговорили заходи щодо стабілізації епідемічної ситуації з керованих інфекцій. До цієї теми члени комісії висловили думку, що важливо дотримуватися національного календаря профілактичних щеплень, оскільки вакцинація є однією з головних складових громадського здоров’я.

Далі про безпекову сферу життєдіяльності області детальніше розповів представник ГУ ДСНС у Хмельницькій області. Заслухали й доповіді про стан протипожежного захисту під час відпочинку дітей в оздоровчих закладах та підготовки закладів освіти до 2024-2025 навчального року, стану утримання джерел протипожежного водопостачання, а також функціонування об’єктів критичної інфраструктури під час надзвичайних ситуацій. За всіма питаннями ухвалили відповідні рішення.

(Фото: Хмельницька ОВА)



Джерело: xm-inside.com