З 2 липня Хмельниччину щедро поливає дощами. Чимало лиха наробив і поривчастий вітер. На допомогу мешканцям області приходять рятувальники. За минулу добу їм довелось п’ять разів ліквідовували наслідки негоди.

Про роботу відзвітували в ГУ ДСНС Хмельниччини.

Вдень, 4 липня, внаслідок дощів відбулося підтоплення приватних домоволодінь та адмінбудівель на території Хмельницької області.

В обласному центрі рятувальники відкачували воду за допомогою мотопомп з приватних осель, гімназії та адмінбудівлі. Окрім того, у місті Красилів рятувальники допомогли мешканцям багатоквартирного будинку, відкачавши воду з підвалу.

“Загалом до робіт від ДСНС залучалося 5 одиниць техніки та 19 рятувальників. За цей період вдалося відкачати більше ніж 600 кубічних метрів води”, – відзвітували рятувальники.

Нагадаємо, 2 липня на Хмельниччині було знеструмлено тисячі споживачів, зафіксовано десятки повалених дерев, були підтоплені домоволодіння. 3 липня тисячу кубометрів води відкачали рятувальники Хмельниччини із затоплених зливами дворів.

До слова, рясні дощі на території області припинились і найближчими днями синоптики не прогнозують опадів. Разом з цим, наближається рекордна спека.

“В зв’язку з поширенням на територію України тропічного повітря з північних районів Африки, наступного тижня на Хмельниччині очікується жарка погода. Впродовж 9-15 липня максимальна температура вдень становитиме 31-35°”, – попереджають фахівці.



Джерело: xm-inside.com