Напередодні, 4 липня, у Києві оголосили імена 35 учасників збірної української команди ветеранів і військовослужбовців, які взимку 2025 року поїдуть на міжнародний захід Invictus Games (“Ігри нескорених”) у Ванкувері та Вістлері (Канада). Є серед них і захисники з Хмельниччини.

Нагадаємо, збірна України бере участь у «Іграх Нескорених» із 2017 року. Загалом у відбіркових змаганнях цьогоріч брали участь 329 військових та ветеранів із різних регіонів України.

У фонді «Повернись живим», який є співорганізатором національного відбору на Invictus Games, поділились списком учасників української збірної та їхньою мотивацією брати участь у змаганнях.

Хмельниччину на змаганнях військових і ветеранів представлятимуть:

АНАТОЛІЙ БИРКО, підполковник НГУ.

Отримав поранення у березні 2024 року внаслідок ворожого артилерійського обстрілу поблизу селища Роботине Запорізької області.

ІЛЛЯ ГАЙДУК, молодший сержант ЗСУ.

У листопаді торік отримав поранення під час виконання бойового завдання в районі Зарічного Запорізької області внаслідок обстрілу зі сторони противника.

ВАЛЕРІЙ ОДАЙНИК, капітан ЗСУ.

Отримав поранення у січні 2023 року внаслідок підриву автомобіля на ворожій протитанковій міні в районі Іванівського на Донеччині. Для Валерія «Ігри Нескорених» — один зі способів показати всьому світу, наскільки в нас сильна і нескорена нація.

ОЛЕГ ОМЕЛЬЧУК, капітан ЗСУ.

Поранений у липні 2022 року внаслідок обстрілу зі стрілецької зброї в районі населеного пункту Семигір’я Донецької області.

«Хотів би спробувати себе в нових видах спорту. Тому що в тих, якими я займався і виступав, вже не можу по стану здоров’я. Мотивації вистачає. Але потрібна підтримка», — написав Олег у мотиваційному листі.

Нагадаємо, торік дев’ятеро військових із Хмельницького змагались за право участі в “Іграх Нескорених”. Олександр Маковей після 14 операцій переміг у відборі “Ігор нескорених”, а згодом приніс перше “золото” для України в змаганнях.

Довідково

Invictus Games — це міжнародний захід з адаптивних видів спорту для ветеранів/ок та військовослужбовців/иць, які зазнали поранень, травм або захворіли під час виконання своїх обов’язків.

Українську команду будуть супроводжувати професійні тренери, психологи та реабілітологи, які розуміють потреби учасників та підсилять їхнє відновлення під час “Ігор Нескорених” у Канаді.



Джерело: xm-inside.com