Жахлива дорожньо-транспортна пригода сталась 6 липня поблизу села Верхів на Рівненщині. Відбулося зіткнення автоцистерни для перевезення молока із пасажирським автобусом, який їхав за маршрутом “Рівне-Хмельницький”. Внаслідок аварії загинуло 14 людей, більшість із них – з Хмельниччини. Ще одна жінка з Нетішина перебуває у важкому стані в лікарні.

Про це повідомив начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

За інформацією правоохоронних органів, загинули 14 людей, серед них 9 людей із Хмельниччини. Ще одна жінка з Хмельниччини перебуває в Острозькій багатопрофільній лікарні, її стан стабільний. Висловлюю щирі співчуття рідним та близьким загиблих, написав Тюрін в Телеграмі.

За даними Офісу Генпрокурора, внаслідок автотрощі загинули водії обох транспортних засобів, а також 12 пасажирів мікроавтобуса. За життя ще однієї жінки, жительки міста Нетішин Хмельницької області, борються лікарі.

У Нацполіції сповістили, що усі 14 загиблих ідентифіковані: це жителі Хмельницької та Рівненської областей віком від 20 до 67 років. Наймолодша жертва ДТП — хлопчик, йому четвертого липня виповнилось шість. Серед загиблих — його батьки. Вижила в автотрощі лише 57-річна бабуся — жителька Нетішина. 

“У неї медики діагностували закритий перелом предпліччя, закриту черепно-мозкову травму та забої грудної клітки. Загрози її життю не має. Потерпілу вже допитали слідчі. Все, що вона бачила, як на автобус їде вантажівка”, – зазначили в Нацполі.

Згідно з повідомленням поліції Рівненської області, представники усіх спецслужб завершили роботу на місці ДТП.

Поліцейські встановили, що 56-річний воді й сідлового тягача Daf із автоцистерною-напівпричепом виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення із маршрутним таксі сполученням “Рівне-Хмельницький”, яким керував 38-річний рівнянин”, – йдеться в повідомленні правоохоронців.

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох людей, відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 КК України.

Сьогодні, 7 липня, під час брифінгу прокурор Рівненщини Андрій Рудницький повідомив, що слідство розглядає декілька версій щодо причин цієї трагедії.

Перше — це пошкодження колеса вантажного автомобіля, внаслідок чого він виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з маршрутним автобусом. Ще декілька версій, в тому числі щодо випуску власником та посадовими особами суб’єктів господарювання технічно несправних транспортних засобів, неуважність водія та порушення ним правил дорожнього руху, а також обставини непереборної сили”, – сказав Рудницький.

Задля перевірки цих версій, додав він, проведено огляд місця ДТП, призначено 18 експертиз (під час їх проведення буде також розглядатись питання щодо вмісту алкоголю в крові обох водіїв), опитано свідків, вилучено відповідні документи.



Джерело: xm-inside.com