До  Дня Української Державності  у Хмельницькому вже третій рік поспіль проходить  суспільно-наукова платформа “Хрещення. Становлення. Перемога”. Організований захід, як зазначили у Хмельницькій обласній раді, за ініціативи її очільниці Віолети Лабазюк.

Захід розпочався із молитви на добрі справи, яку прочитав Архієпископ Хмельницький і Шепетівський ПЦУ Павло (Юристий). А настрою єдності та патріотизму додав перегляд документального фільму “Становлення державності”.

У форматі відеозвернень привітали учасників платформи міжнародні партнери Хмельницької обласної ради – Президент сенату штату Юта (США) Стюарт Адамс, Маршалок Куявсько-Поморського воєводства (Польща) Пьотр Цалбецкі та Маршалок Люблінського воєводства (Польща) Ярослав Став’ярський (в особі Голови Комісії з питань міжнародної співпраці, Уповноваженого до справ гуманітарної допомоги Україні, пана Збігнєва Войцеховського).

Зазначається, що цьогоріч у заході взяли участь керівники 9 обласних рад: Вінницької, Волинської, Закарпатської, Рівненської,Тернопільської, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської та власне Хмельницької.

Голова Хмельницької обласної ради розповіла про співпрацю регіону зі швейцарсько-українським проєктом “Згуртованість та регіональний розвиток України”, UCORD.  Нещодавно Агенція регіонального розвитку Хмельницької області підписала відповідну угоду на отримання гранту.

Також до учасників платформи звернулися начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін та Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

До заходу долучилися депутати обласної ради, голови районних рад та  територіальних громад, керівники закладів освіти області, військовослужбовці, представники організацій громадянського суспільства.

Під час заходу очільники обласних рад мали змогу обговорити питання про співпрацю. Йшлося про міжрегіональну допомогу регіонам, постраждалим внаслідок війни та обмін досвідом щодо реалізації грантових проєктів.

(Фото: Хмельницька обласна рада та Хмельницька ОВА)



Джерело: xm-inside.com