Напередодні, 14 липня, вода позбавила життя ще одну людину. На Південному Бузі, в районі хмельницького міського пляжу, потонув 15-річний хлопець.

Це підтвердили в ГУ ДСНС Хмельниччини.

“Рятувальники ДСНС на пошуки хлопця залучалися, але виявили тіло у воді та витягнули на берег водолази Хмельницької міської комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах”, – повідомив ХМ-ІНСАЙД начальник відділу агітаційно-пропагандистської роботи ГУ ДСНС у Хмельницькій області Віталій Гричанюк.

Причини та обставини загибелі підлітка з’ясовують правоохоронці.

В ДСНС України повідомили, що 66 осіб, серед них 10 дітей, загинули на водоймах України минулими вихідними. З початку 2024 року на водних об’єктах України загинули 672 громадяни, з них – 76 дітей.

“Вкотре закликаємо бути обережними під час відпочинку біля води: оцінюйте свої фізичні можливості, обирайте лише пристосовані для купання місця, не запливайте надто далеко, особливо у незнайомих водоймах, пильнуйте дітей! І не забувайте – вода не лише освіжає у спеку, але і забирає життя”, – нагадують рятувальники.

Зауважимо, що протягом вихідних рятувальники Хмельниччини активно патрулювали місця відпочинку громадян поблизу води. У суботу, 13 липня, провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед громадян, які відпочивали поблизу водойм в обласному центрі і відвідали одне з найпопулярніших місць відпочинку громадян на Хмельниччині — Головчинецький кар’єр Меджибізької тергромади.

Під час інформування фахівці ДСНС закликали людей до безпечного відпочинку, нагадали правила поводження на воді й кожному співрозмовнику вручили інформаційні матеріали.

Окрім того, до роботи залучили дрон з гучномовцем, що допомогло привернути увагу великої кількості людей.

Як інформував ХМ-ІНСАЙД, 12 липня на Хмельниччині втопилися три людини: двоє чоловіків і жінка. Трагічні події сталися на річках Збруч, Горинь та Деревичка. Днем раніше у Нетішині з місцевої водойми дістали тіло 15-річного підлітка. А ось відпочивальникам на Дністрі пощастило: ДСНСівці врятували чотирьох людей, яких вітер відніс на надувному матраці.



Джерело: xm-inside.com