За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Церемонія одруження двох військовослужбовців, квітень 2024. Суспільне Хмельницький

"Пропозиція була банальна. Тобто, як у дорослих людей: прийняли спільне рішення, одружилися, щоб зміцнити ті відносини".

Виїзну церемонію одруження для пари організувала волонтерка Олена Ярошенко. Каже, робить це безкоштовно у межах проєкту "Кохання перемагає".

"Ми їм проводимо виїзну реєстрацію. Допомогли з фотографом, яка відгукнулася, щоб молодятам залишилася пам'ять", — пояснила Олена Ярошенко.

За словами Олени Ярошенко, вона знайома з Вікторією з перших днів повномасштабного вторгнення.

"Вікторія в перші дні вторгнення, коли дівчатам у військовій частині сказали, щоб вони не приходили на службу, прийшла до нас в центр допомоги вимушеним переселенцям і декілька місяців працювала разом з нами — допомагала. І так ми з нею почали спілкуватися. Вже трохи пізніше, коли у них все склалося, вона подзвонила і сказала: я до вас прийду вже як наречена".

Вікторія каже, підготовку до весілля розпочала з віночка.

Молодята та гості на виїзній церемонії одруження, 20 квітня 2024. Суспільне Хмельницький

"В Оленки на сторінці я побачила відео, там де дівчата-майстрині подарували прикраси майбутнім нареченим на весілля, які зроблені своїми руками. Ще не плануючи весілля, я побачила цей віночок, закохалася в нього", — згадала Вікторія.

"Вона мене питає: чи можна мені віночок? А я кажу: а чого тільки віночок? Ти – військовослужбовця, він – військовослужбовець, звісно, ви повинні прийти в проєкт", — додала керівниця проєкту "Кохання перемагає".

Подруга нареченої Світлана Гаврилюк була дружкою.

"Ми призивались на службу разом. Разом були в навчальному центрі. І разом прийшли на службу в один підрозділ", — розповіла подруга нареченої.

Наречену до вівтаря вивів її старший син, 22-річний Микола.

"Зворушливий момент. Але впевнено віддав в сильні руки. І ні на хвилиночки не сумнівався, не хвилююся за неї", — розповів син нареченої.

Мати нареченої Ніна Романова згадала, як донька розповіла про майбутнє весілля.

"Для мене це було несподівано, але я дуже рада, що вони так вирішили. Хоча у нас підростає і наступне покоління".

Керівниця проєкту “Кохання перемагає” Олена Ярошенко на виїзній церемонії одруження, 20 квітня 2024. Суспільне Хмельницький

За вісім років учасниками проєкту безкоштовних весіль для військових, зі слів його керівниці, стали близько сотні пар.

"Я з Запоріжжя. Я військовий волонтер з 2014 року. І я власниця агенції, яка займається організацією весіль з 2006 року. У 2016 році, коли мої друзі — хлопці, яким я допомагала, почали повертатися на демобілізацію, вони почали одружуватися і приходити до мене, як замовники. І мені хотілося їм зробити щось від себе — комусь подарувати якісь прикраси, комусь — допомогти з організацією, і так народився цей проєкт.

Зі слів Олени Ярошенко, у межах проєкту "Кохання перемагає" – це третє весілля у квітні.