У Хмельницькому відкрили центр рекрутингу української армії. Він став першим в області та 28-им в Україні. Облаштували центр ректрутингу у приміщенні ЦНАПу.

На відкритті представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець наголосив, що тут не роздають повістки, а лише надають консультації та інформацію бажаючим доєднатись до підрозділів оборони.

“Наше завдання — не дати повістку, як дехто думає, а допомогти сконтактувати із конкретною військовою частиною. Ви можете обрати в центрі будь-яку запропоновану вакансію, яка підходить і вам, і є потреба підрозділу. Станом на зараз маємо вже більше 10 тисяч звернень до мережі центрів, з них майже 4000 перебувають у процесі підбору вакансії та близько тисячі людей вже або служать, або в ТЦК, або навчаються в центрах”, – сказав Бежевець.

Важливість відкриття центру рекрутингу підкреслив начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін і навіть випробував себе у ролі відвідувача:

“Це надзвичайно продуктивний проєкт від Міністерства оборони. Завдяки співпраці з місцевим самоврядуванням буквально за кілька місяців вже з’явився рекрутинговий центр, в якому створені чудові умови для ефективної комунікації між громадою і Збройними силами України. Це майданчик, де добровольці зможуть прийти, отримати інформацію про ті чи інші роди військ. Зважаючи на свій власний досвід, навички, освіту, можуть самостійно обрати підрозділ ЗСУ, прикордонної служби чи поліції”, – зазначив Тюрін.

Тут можна ознайомитися з вакансіями в ЗСУ та інших силових структурах, отримати консультації із проходження військової служби, пройти профвідбір та психологічне тестування, дізнатися про соціальні гарантії та пільги для військовослужбовців і записатися на співбесіду з представниками конкретної військової частини. При цьому, приєднатися можна не тільки до підрозділів ЗСУ, а й до інших складових Сил оборони, зокрема, Національної гвардії, або Державної прикордонної служби.

Серед перших відвідувачів центру – 31-річна хмельничанка Ірина Кульчицька. Вона розповіла, що ще на початку російсько-української війни брала активну участь як активістка майдану. Тож тепер вирішила долучитись до лав військових.

“За фахом я історик і добре розумію, якою ціною здобувається незалежність нашої країни. Нам потрібна якнайшвидше наша перемога. Я хочу бути корисною в цьому”, – пояснила жінка.

Центр рекрутингу розташований у Хмельницькому по вулиці Соборна, 16 (в приміщенні ЦНАПу) і працює з понеділка по четвер з 8:00 до 16:00, у п’ятницю – до 15:00.



Джерело: xm-inside.com