За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Бакота,річка Дністер, квітень-2024. Андрій Захарко

На Бакоті Хмельницької області туристичний сезон триває цілий рік, адже люди приїжджають сюди у різні пори року. Нещодавно на оглядовому майданчику з'явились нові дерев’яні доріжки, працюють аудіогід та тактильна мапа для людей з вадами зору, встановлено бінокль, нові вказівники.

Про це Суспільному розповів директор "Туристично-інформаційного центру" Староушицької громади Андрій Захарко.

"Бакота — це місце тиші, куди люди приїжджають протягом цілого року. Комусь тут подобається влітку, комусь восени, а хтось і взимку їде сюди. Тому туристи, які шукають гарних краєвидів та тиші,тут вже є з березня місяця. У квітні вже відбуваються піші тури. Але масові заїзди туристичних груп та відпочиваючих розпочинаються з середини травня".

Нові дерев’яні доріжки на оглядовому майданчику Бакоти, березень-2024. Національний природний парк “Подільські Товтри”

За словами Андрія Захарко, на Бакоті цього року з'явились новинки, адже Національний природний парк "Подільські Товтри" зробив багато цікавого, з урахуванням доступності для різних цільових аудиторій.

"Це і нові дерев’яні доріжки, щоб люди не витоптували червонокнижні бакотські рослини та щоб можна було пересуватись на візках. Вже працює аудіогід, тактильна мапа Бакоти для людей з вадами зору. Також встановили бінокль для того, щоб краще бачити інший берег, сонячну панель на інформаційному центрі, нові вказівники".

Тактильна мапа Бакоти для людей з вадами зору, березень-2024. Національний природний парк “Подільські Товтри”

Крім оглядового майданчика в Староушицькій громаді серед туристів користуються популярністю пляжі в долині Старої Ушиці — там цього року планують прокат сапів, катамаранів, працюватиме будинок на воді, нова кав’ярня, зазначає директор "Туристично-інформаційного центру".

"В планах — нові путівники, туристична навігація по громаді, щоб туристи отримували інформацію не тільки про Бакоту а й про інші цікаві місця".

Бінокль на панорамному майданчику Бакоти, березень-2024. Національний природний парк “Подільські Товтри”

Зі слів Андрія, продовжує розвиватись новий актуальний напрямок — реабілітаційні табори для військових, ветеранів та їх сімей.

"Цього року запланували багато реабілітаційних таборів. Також будемо проводити національно-патріотичні табори для молоді, походи, велотури, мистецькі резиденції. Адже в цілому Бакота — це напрямок, який підходить для будь-яких аудиторій та є актуальним для відновлення, особливо в період війни".