У громаді розподілили кошти державної субвенції для компенсації на придбання житла ветеранам. На ці потреби спрямували майже 29 мільйонів гривень. Цього вистачить на 12 сімей військовослужбовців.

Про таке повідомив міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко.

Завдяки субвенції з державного бюджету, сім’ї загиблих військових, військовослужбовці, які брали участь в АТО, ООС та продовжують стояти на її захисті, а також військові з інвалідністю I-II групи та внутрішньо переміщені особи, що захищали Україну, матимуть змогу поліпшити житлові умови. Для цього виділили 28 806 121 грн.

“9 військовослужбовців, які брали участь в АТО до 2022 року (7 звільнені через поранення, контузії, каліцтва чи захворювання внаслідок бойових дій, один у полоні, один ще наразі служить) отримають 23 533 830 грн. Ще троє військових — вимушені переселенці, які брали участь в антитерористичній операції (1 продовжує проходити службу в ЗСУ), отримають 5 272 291 грн для таких компенсацій”, – деталізував мер.

Нагадаємо, раніше ХМ-ІНСАЙД інформував, що 103 сім’ї ветеранів Хмельниччини отримають компенсацію на придбання житла. Для цих потреб ОВА отримала з держбюджету 240 800 000 гривень.



Джерело: xm-inside.com