На Хмельниччині Міжнародна організація з міграції (МОМ) спільно із гуманітарним хабом Гірської міської тергромади Сєвєродонецького району Луганської області та Хмельницькою обласною військовою адміністрацією розпочали видачу непродовольчих товарів для потреб внутрішньо переселених осіб.

Передувало створенню такого хабу, як повідомляють у пресслужбі ОВА, запит з вимогою підтримати переселенців із Луганської області, зокрема з Гірської громади, які проживають на Хмельниччині.

Зазначається, що розподіл охопить 766 домогосподарств, а це більше 1800 осіб. Хаб добре організований і підтримує своїх земляків зі сходу, які були евакуйовані з у 2022 – 2023 роках. Основні їх потреби включають матраци, кухонні набори, сонячні лампи, теплі ковдри й інше.

Відвідав пункт видачі допомоги та поспілкувався з працівниками заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв.

«Функціонування таких хабів є вагомою підтримкою для внутрішньо переміщених осіб. Адже серед людей, які знайшли прихисток у нас в області є пенсіонери та особи з інвалідністю, які мають особливі потреби. Задоволення цих потреб і є нашим обов’язком, щоб люди могли жити гідно та комфортно», – наголосив посадовець.

(Фото: Хмельницька ОВА)



Джерело: xm-inside.com