Інцидент у місті Хмельницький стався сьогодні, 8 серпня, по обіді на вулиці Зарічанська. Провалився тротуар, а з ним — двоє людей впали у майже 4-метровий каналізаційний колектор. Травмовану жінку доправили до міського травмпункту, чоловік госпіталізації не потребував.

Вулиця Зарічанська відома хмельничанам своїми проблемами під час рясних дощів. Тут не лише затоплює злива тротуари і проїжджу частину, перетворюючи вулицю на місцеву “венецію”, а й час від часу з’являються провалля. Втім, раніше не фіксували випадків, аби хтось із людей туди потрапляв.  

Проблема на Зарічанській, як повідомив Суспільному заступник Хмельницького міського голови Василь Новачок, полягає у старих мережах, які вимиваються та руйнуються.

“Там по усій Зарічанській така ситуація – від вулиці Бандери до Старокостянтинівського шосе. І де саме воно провалиться наступного разу ніхто не знає. Там пролягає старий бетонний колектор, який постійно прориває, адже він майже увесь прогнивший. Тротуар проходить якраз по цьому колектору. Руйнується колектор – провалюється тротуар. Звісно, той колектор давно вже треба повністю замінити, але це потребує значних витрат”, — сказав Новачок.

Сьогодні в пастку провалля потрапило двоє людей. У 45-річної жінки лікарі попередньо діагностували незначні травми, забій потилиці й ліктя. Як повідомив директор Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Олександр Костюк, потерпілу каретою “швидкої” доправили до травмпункту.

“Жінка у задовільному стані. Вона у свідомості, наразі проходить обстеження. Її має оглянути терапевт, невролог, хірург. Після цього будемо вирішувати, чи потрібно її госпіталізовувати, чи відправимо її на амбулаторне лікування”, — розповів лікар-ортопед-травматолог міської лікарні Максим Гуменюк.

Як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, взимку 2021 року сталось два обвали каналізаційного колектора на вулиці Зарічанська у Хмельницькому. Тоді минулося без постраждалих, а комунальники, як запевнили, замінили старий колектор на новий. 

(Фото: Суспільне Хмельницький)



Джерело: xm-inside.com